MONA DE
PASQUA
Pa de pessic
Ingredients:
Ingredients:
- 7 ous (per un de petit 4)
- farina 1 ½ cullera per ou (especial per postres doncs porta ja incorporat el llevat)
- sucre 1 ½ cullera per ou
- Mantega o margarina per untar el motlle
- farina 1 ½ cullera per ou (especial per postres doncs porta ja incorporat el llevat)
- sucre 1 ½ cullera per ou
- Mantega o margarina per untar el motlle
Passos a
seguir:
Es separen les clares dels rovells dels 7 ous. Amb l'ajuda d'una batedora de vari-les
elèctrica es munten les clares a punt de neu, amb un punt de sal.
Un truc per saber si les clares ja estan ben muntades és donar-li la volta al
bol, i si no cauen vol dir que ja estan al
seu punt.
Seguidament, s’afegeix el sucre i es torna a batre una estona fins que torni a quedar al punt de neu. Després s’incorporen els rovells i es barrejant amb una espàtula, amb moviments envoltants, per tal de que no ens baixin les clares.
Seguidament, s’afegeix el sucre i es torna a batre una estona fins que torni a quedar al punt de neu. Després s’incorporen els rovells i es barrejant amb una espàtula, amb moviments envoltants, per tal de que no ens baixin les clares.
Finalment, s'hi afegeix la farina tamisada, i es remena amb moviments curosos i
envoltants.
Engreixem el motlle d'uns 28 cm amb mantega.
Engreixem el motlle d'uns 28 cm amb mantega.
Posem la cassola al forn, prèviament escalfat a 180º, amb escalfor a dalt i a baix, i mitja alçada, durant uns 40 minuts aproximadament.
Quan agafa
bon color, i veiem que està fet, el punxem amb un punxó, i si surt net, vol dir que ja està fet..
Un cop s'hagi refredat una mica, es desemmotlla.
Farcit de la MonaUn cop s'hagi refredat una mica, es desemmotlla.
-Es parteix el pa de pessic pel mig i s’emborratxa amb un xarop fet amb sucre glaç, aigua i ron. (150 ml d’aigua + dos culleres soperes de sucre glaç i de ron).
-A la base inferior del pa s’hi posa una capa de nata muntada, damunt una capa de crema catalana i sobre la crema una de iema. Es crema la iema amb el cremador de crema catalana i finalment es posa la part superior del pa a sobre.(Nata ½ l. apròx , crema id. i iema ¼ ). Pot posar-s’hi altres ingredients això es a gust de qui fa la Mona.
-Per cobrir-la es folra amb cobertura de xocolata . (Per confeccionar la cobertura, desfer xocolata fondant amb nata liquida, a bany maria i a parts iguals, (meitat i meitat). Pot posar-s’hi altres ingredients això es a gust de qui fa la Mona.
-A la vora enganxar-hi ametlla crocant, fideus de xocolata o el que es vulgui.
-La part superior guarnir-la al gust de cada un.
Recepta per confeccionar la iema
- 125 gr. de sucre glaç- 2 ous
Barrejar el sucre glaç amb 2 ous en un bol. Seguidament, tirar-ho en un pot i coure-ho a foc molt lent, sense deixar de remenar fins que la iema estigui ben espessa.
Cal deixar que es refredi bé abans de posar-la al pastí. (Consell: fer-la un dia per l'altre, però en refredar-se, cal guardar-ho al frigorífic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada