dimarts, 2 d’abril del 2013

MONA DE PASQUA




MONA DE PASQUA





Pa de pessic 
  
Ingredients:
- 7 ous (per un de petit 4)
- farina 1 ½ cullera per ou (especial per postres doncs porta ja incorporat el llevat)
- sucre 1 ½ cullera per ou
- Mantega o margarina per untar el motlle
Passos a seguir:
Es separen les clares dels rovells dels 7 ous. Amb l'ajuda d'una batedora de vari-les elèctrica es munten les clares a punt de neu, amb un punt de sal.


Un truc per saber si les clares ja estan ben muntades és donar-li la volta al bol, i si no cauen vol dir que ja estan  al seu punt.

Seguidament, s’afegeix el sucre i es torna a batre una estona fins que torni a quedar al punt de neu. Després s’incorporen els rovells i es barrejant amb una espàtula, amb moviments envoltants, per tal de que no ens baixin les clares.


Finalment, s'hi afegeix la farina tamisada, i es remena amb moviments curosos i envoltants.

Engreixem el motlle d'uns 28 cm amb mantega.



Introduïm la massa al motlle



Posem la cassola al forn, prèviament escalfat a 180º, amb escalfor a dalt i a baix, i mitja alçada, durant uns 40 minuts aproximadament.
Quan agafa bon color, i veiem que està fet, el punxem amb un punxó,  i si surt net, vol dir que ja està fet..

Un cop s'hagi refredat una mica, es desemmotlla. 



Farcit  de la Mona

-Es parteix el pa de pessic pel mig i s’emborratxa amb un xarop fet amb sucre glaç, aigua i ron. (150 ml d’aigua + dos culleres soperes de sucre glaç i de ron).

-A la base inferior del pa s’hi posa una capa de nata muntada, damunt una capa de crema catalana i sobre la crema  una de iema.  Es crema la iema amb el cremador de crema catalana i finalment es posa la part superior del pa a sobre.(Nata ½  l. apròx , crema  id. i  iema ¼ ). Pot  posar-s’hi altres ingredients això es a gust de qui fa la Mona.

-Per cobrir-la es folra amb cobertura de xocolata . (Per confeccionar la cobertura, desfer xocolata fondant amb nata liquida, a bany maria i a parts iguals,  (meitat i meitat). Pot  posar-s’hi altres ingredients això es a gust de qui fa la Mona.

-A la vora enganxar-hi ametlla crocant, fideus de xocolata o el que es vulgui.

-La part superior guarnir-la  al gust de cada un.

Recepta per confeccionar la iema

 - 125 gr. de sucre glaç
 - 2 ous

Barrejar el sucre glaç amb 2 ous en un bol. Seguidament, tirar-ho en un pot i coure-ho a foc molt lent, sense deixar de remenar fins que la iema estigui ben espessa.
Cal deixar que es refredi bé abans de posar-la al pastí. (Consell: fer-la un dia per l'altre, però en refredar-se, cal guardar-ho al frigorífic.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada