PANELLETS D'AMETLLA
1 kg. de farina d’ametlla
800 gr. de sucre glas
300 gr. de patata
2 rovells d’ou i 1 de sencer
(clara i rovell)
Preparació de la massa
![]() |
imatge de com ha de quedar la patata xafada |
Primerament, es posen a bullir les patates amb la pell. Després, es treu la pell i es xafen amb
una forquilla fins que quedi un puré. A continuació, es barreja la patata, l’ametlla en pols, els ous i el sucre.
Cal treballar-ho bé amb les mans fins que la pasta quedi lligada. Un cop feta la massa i
aquesta dins d’un vol, la tapem amb paper plastificat (film) i la deixem reposar dins del frigorífic unes hores. (Pot
deixar-se un dia per l’altre).
Un cop reposada la massa i si volem confeccionar
panellets de diversos gustos, fem tants munts com varietats vulguem
preparar.
Fer boles de massa mare i enganxar-hi pinyons . (Va bé per
enganxar els pinyons pintar les boles
amb una mica de clara d’ou o ou batut).
Un cop estan els panellets fets
pintar-los amb ou batut.
Panellets de codonyat
Fer una tira llarga de massapà i posar al mig una tira de
codonyat. Embolicar-la i tallar trossets ).
Un cop estan els panellets fets,
pintar-los amb ou batut.
Panellets de llimona
Barrejar a la massa mare ratlladura de llimona. Donar a cada
panellet la forma que es desitja i arrebossar amb ametlla filetejada, de
granet, etc. Un cop estan els panellets fets, pintar-los amb ou batut.
Panellets de caf'è
Barrejar a la massa mare cafè soluble (Nescafè). (Per 200
gr. de massapà dos culleres de postres acaramullades). Un cop feta cada bola,
xafar-la una mica i tirar-li per sobre una mica de sucre glas.
Panellets de xocolata
Barrejar a la massa mare 30/40 gr. de xocolata fondant desfeta . Un cop feta cada bola, xafar-la una mica i tirar-li per sobre sucre glas.
Barrejar a la massa mare 30/40 gr. de xocolata fondant desfeta . Un cop feta cada bola, xafar-la una mica i tirar-li per sobre sucre glas.
Panellets de forma d’avellana banyats de xocolata
Amb la massa mare fer boles i donar-los-hi forma d’avellana. Coure-les,
i un cop cuites, banyar-hi la punta de cada una d’elles amb xocolata
fondant, desfeta al bany maria i
deixar-les damunt de paper de forn en una safata i a la nevera perquè se
solidifiqui la xocolata.
Cocció
Es posen uns deu minuts al forn a 200º a mitja altura i amb
calor a dalt i a baix, vigilant que no es cremin. En treure’ls del forn, cal deixar-los reposar una estona fins
que es refredin. En aquest punt, cal anar en compte perquè si els traiem de la safata massa calents, a l'estar tous, es
poden trencar fàcilment.
PANELLETS DE COCO
1 Kg. de coco ratllat
½ de sucre
6 clares d’ou
Preparació:
Muntar les clares,
afegir el sucre i el coco i remenar-ho bé. (Guardar la massa al frigorífic fins
al dia següent).
Un cop haver fets les muntanyetes, enfornar el mateix temps que els panellets
d’ametlla.
Panellets de coco i xocolata
Barrejar pasta de coco amb xocolata fondant desfeta al bany
maria. Fer boles i enfornar el mateix
temps que els panellets d’ametlla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada