divendres, 19 d’abril del 2013

PANELLETS





 PANELLETS D'AMETLLA


  


            

Ingredients:

1 kg. de farina d’ametlla
800 gr. de sucre glas
300 gr. de patata
2 rovells d’ou  i  1 de sencer  (clara i rovell)

Preparació de la massa 


imatge de com ha de quedar la patata xafada

Primerament, es posen a bullir les patates amb la pell. Després, es treu la pell i es  xafen amb una forquilla fins que quedi un puré.  A continuació, es barreja la patata, l’ametlla en pols, els ous i el sucre. Cal treballar-ho bé amb les mans fins que la  pasta quedi lligada. Un cop feta la massa i aquesta dins d’un vol, la tapem amb paper plastificat (film) i la deixem  reposar dins del frigorífic unes hores. (Pot deixar-se un dia per l’altre).

Un cop reposada la massa i si volem confeccionar panellets de diversos gustos, fem tants munts com  varietats vulguem preparar. 

Panellets de pinyons

Fer boles de massa mare i enganxar-hi pinyons . (Va bé per enganxar els pinyons  pintar les boles amb una mica de clara d’ou o ou batut).  Un cop estan  els panellets fets pintar-los amb ou batut.

Panellets de codonyat

 Fer una tira llarga de massapà i posar al mig una tira de codonyat. Embolicar-la i tallar trossets ).  Un cop estan  els panellets fets, pintar-los amb ou batut.


Panellets de llimona

Barrejar a la massa mare ratlladura de llimona. Donar a cada panellet la forma que es desitja i arrebossar amb ametlla filetejada, de granet, etc. Un cop estan  els panellets fets, pintar-los amb ou batut.

Panellets de caf'è


Barrejar a la massa mare cafè soluble (Nescafè). (Per 200 gr. de massapà dos culleres de postres acaramullades). Un cop feta cada bola, xafar-la una mica i tirar-li per sobre una mica de sucre glas. 
Panellets de xocolata

Barrejar a la massa mare 30/40 gr. de xocolata fondant desfeta . Un cop feta cada bola, xafar-la una mica i tirar-li per sobre sucre glas.

Panellets de  forma d’avellana banyats de xocolata



Amb la massa mare fer boles i donar-los-hi  forma d’avellana.  Coure-les,  i un cop cuites,  banyar-hi  la punta de cada una d’elles amb xocolata fondant,  desfeta al bany maria i deixar-les damunt de paper de forn en una safata i a la nevera perquè se solidifiqui la xocolata.

Cocció

Es posen uns deu minuts al forn a 200º a mitja altura i amb calor a dalt i a baix, vigilant que no es cremin. En treure’ls del  forn, cal deixar-los reposar una estona fins que es refredin. En aquest punt, cal anar en compte perquè si els traiem de la safata massa calents, a l'estar tous, es poden trencar fàcilment.

PANELLETS DE COCO


1 Kg. de coco ratllat
½ de sucre
6 clares d’ou

Preparació:

Muntar  les clares, afegir el sucre i el coco i remenar-ho bé. (Guardar la massa al frigorífic fins al dia següent).
Un cop haver fets les muntanyetes,  enfornar el mateix temps que els panellets d’ametlla.

Panellets de coco i xocolata



Barrejar pasta de coco amb xocolata fondant desfeta al bany maria. Fer boles i enfornar  el mateix temps que els panellets d’ametlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada