TRONC DE NADAL
Ingredients per confeccionar la planxa del braç
- 4 ous
- 1 cullera i mitja de sucre sopera per ou
- 1 cullera i mitja de farina rasa per ou ( especial postres o bé normal amb el llevat corresponent)
Primerament, s’ endolla el forn a 250º.
Confeccionat del braç:
Es separen les clares dels
rovells dels 4 ous. Amb l'ajuda d'una batedora de vari-les elèctrica es munten
les clares a punt de neu, amb un punt de sal.
Un
truc per saber si les clares ja estan ben muntades és donar-li la volta al bol,
i si no cauen vol dir que ja estan al
seu punt.
En
segon lloc, s’afegeix el sucre i es torna a batre una estona fins que torni a
quedar al punt de neu. Després s’incorporen els rovells i es barrejant amb una
espàtula, amb moviments envoltants, per tal de que no ens baixin les clares.
Seguidament, s'hi afegeix la
farina tamisada, i es remena amb moviments curosos i envoltants.
Finalment,
posem un full de paper vegetal a la
safata del forn, introduïm la massa
damunt d’aquest hi ho posem al forn a
180º amb escalfor a dalt i a baix, i a mitja alçada, durant uns 10 minuts
aproximadament vigilant que no se’ns cremi ja que llavors no podríem enrotllar
el braç.
Un cop tret del forn i
desempegat del paper, l’enrotllem
amb el mateix paper o bé amb un drap perquè
agafi la forma i deixem que es refredi del tot.
- 300 ml de Nata muntada i ensucrada amb sucre glas, (3 cullerades soperes aproximadament.)
Cobertura del braç:
- 150 g. de xocolata fondant
- 150 ml. de nata liquida
Es posa la nata i la xocolata en un vol i s’introdueix al microones 2 minuts, en treure-ho es remena bé fins que es desfà totalment.
Per acabar, es desenrotlla la planxa, es farceix amb la nata, s’enrotlla de nou i es cobreix amb la xocolata.
Nota: Les ratlles per donar la forma de tronc es fan amb una forquilla i abans de que es refredi del tot la xocolata.
- 150 g. de xocolata fondant
- 150 ml. de nata liquida
Es posa la nata i la xocolata en un vol i s’introdueix al microones 2 minuts, en treure-ho es remena bé fins que es desfà totalment.
Per acabar, es desenrotlla la planxa, es farceix amb la nata, s’enrotlla de nou i es cobreix amb la xocolata.
Nota: Les ratlles per donar la forma de tronc es fan amb una forquilla i abans de que es refredi del tot la xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada