dijous, 4 d’abril del 2013

TRONC DE NADAL



TRONC DE NADAL



Ingredients per confeccionar la planxa del braç

- 4 ous
- 1 cullera i mitja de sucre sopera per ou
- 1 cullera i mitja de farina rasa per ou ( especial postres o bé normal amb el llevat corresponent)


Passos a seguir:

Primerament, s’ endolla el forn a 250º.

Confeccionat del braç:

Es separen les clares dels rovells dels 4 ous. Amb l'ajuda d'una batedora de vari-les elèctrica es munten les clares a punt de neu, amb un punt de sal.

Un truc per saber si les clares ja estan ben muntades és donar-li la volta al bol, i si no cauen vol dir que ja estan  al seu punt.

En segon lloc, s’afegeix el sucre i es torna a batre una estona fins que torni a quedar al punt de neu. Després s’incorporen els rovells i es barrejant amb una espàtula, amb moviments envoltants, per tal de que no ens baixin les clares.
Seguidament, s'hi afegeix la farina tamisada, i es remena amb moviments curosos i envoltants.


Finalment, posem  un full de paper vegetal a la safata del forn,  introduïm la massa damunt d’aquest  hi ho posem al forn a 180º amb escalfor a dalt i a baix, i a mitja alçada, durant uns 10 minuts aproximadament vigilant que no se’ns cremi ja que llavors no podríem enrotllar el braç.

 
Un cop tret del forn  i  desempegat del paper,  l’enrotllem amb el mateix paper  o bé amb un drap perquè agafi la forma i deixem que es refredi del tot.



Farcit :

- 300 ml de Nata muntada i ensucrada amb sucre glas, (3 cullerades soperes  aproximadament.)

Cobertura del braç:

- 150 g. de xocolata fondant
- 150 ml. de nata liquida

Es posa la nata i la xocolata en un vol i s’introdueix  al microones 2 minuts, en treure-ho  es remena bé fins que es desfà totalment.

Per acabar, es desenrotlla  la planxa, es farceix amb la nata, s’enrotlla de nou i es cobreix amb la xocolata.

Nota: Les ratlles per donar  la forma de tronc es fan amb una forquilla i abans de que es refredi  del tot la xocolata.




    








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada