divendres, 26 d’abril del 2013

PASTÍS D'HOJALDRE AMB CREMA PASTELERA CREMADA I FRUITES NATURALS PINTADES AMB GELATINA








PASTÍS D'HOJALDRE AMB CREMA PASTELERA CREMADA  I FRUITES NATURALS PINTADES AMB GELATINA DE FRUITES



 


   Ingredients:

   - 500 gr. pasta de full
   - 1 litre de llet sencera
   - 4 cullerades soperes de " maizena "
   - 200gr sucre
   -  4  ous, dos sencers  i dos sols el rovell
   -  La pela d'una llimona
   -  Fruita natural al gust de cadascú
   -  Gelatina de poma ( es compra a les pastisseries)

En primer lloc, s’ha de fer la crema. Per fer-ho, es posa  la pela d’una llimona dins del litre de llet fins que bulli i es reserva. Es barregen a part els ous, el sucre, la maizena amb una miqueta de llet freda. Un cop estigui  desfeta la barreja, es treu la pell de la llimona del cassó de la llet i seguidament s’aboca amb la llet restant, remenant-ho bé. Després, es posa a foc lent fins que agafi espessor.  En retirar-la del foc, es deixa en un recipient tapat amb film transparent per tal que no es formi un tel i es deixa refredar. Un cop freda, s’ha de posar al frigorífic per tal de que espessi més. (També es pot fer amb sobres de crema catalana royal però sobretot ben espessa). 

D’altra banda, la pasta de full s’estira una mica amb el corró i se li dóna la forma que es vulgui. Es dobleguen les vores per tal que després la crema no surti. Es pinta amb una mica d’aigua desfeta amb sucre glas i es posa uns 20 minuts al forn. (Forn a 200º, a mitja altura, calor dalt i baix, sense turbo).

 Quan la pasta de full estigui freda, se li aboca la crema per sobre, allisant-la amb una espàtula. Desprès, s’hi tira pel damunt una miqueta de sucre glas i es crema amb el cremador de resistències.  Per acabar, s’afegeix la fruita i es pinta amb la gelatina.  

Cal guardar-la al frigorífic fins a l’hora de servir-la.       




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada