divendres, 26 d’abril del 2013

PANADONETS DOLÇOS I SALATS

PANADONETS D'ESPINACS I PANSES ENSUCRATS
 Ingredients:

1/4 d'aigua
1/4 d'oli d'oliva
4 ous (rovell i clara)
Un pessic de sal
Llevat de pastisseria (Una cullerada de postres)
1 Kg. de farina ( Especial pizza )

Es barregen tots els ingredients, llevat de la farina, en un recipient prou gran perquè hi càpiga la massa. A poc a poc, s'hi va tirant la farina i es remena perquè vagi agafant consistència la pasta. Quan la massa es desenganxa del recipient, es treu i es continua pastant  en una superficie plana, fins que s'acabi la farina. Es deixa reposar la barreja dins d'un bol gran, tapada amb un drap i dins d'un armari perquè pugi, durant tres quarts d'hora. Després,  ja es pot separar en cinc munts iguals. Seguidament, cada munt s'estira amb el corró i amb ajuda de les mans, sobre un full de paper vegetal, fent la mida de la safata del forn. (Es pot congelar la massa ja estirada, enrotllant-la amb el paper i embolicant-la amb paper film. Si es vol utilitzar la pasta congelada, cal treure-la a temperatura ambient una hora abans de confeccionar els panadonets.

 

Amb una làmina ens surten 12. (La safata de la fotografia).

Farcit d'espinacs:

1/2 Kg. d'espinacs fregits amb oli d'oliva i un xic de sal.
Panses sultanes  al gust de cadascú. ( Són petites i sense llavors)

Una vegada fets els panadonets i quan es disposen a enfornar, s'hi posa sucre pel damunt. Quan s'observa que ja estan prou daurats, es tomben de cap per avall i es torna a posar sucre pel damunt. Un cop cuits, es deixen refredar fora del forn. (Un dia per l'altre també estan molt bons, però no tapar-los ni guardar en cap lloc tancat).


 Farcit salat:

Es fa una barreja de samfaina, formatge ratllat, daus de bacon fumat i orenga. Una vegada fets els panadonets i quan es disposen a enfornar, s'hi posa orenga pel damunt. També es poden fer amb samfaina i tonyina, escalivada tallada petita i anxoves trossejades, etc.


 Cocció:

Per coure cal que el forn estigui a 250º i ben calent. (Sense turbo, posició dalt i baix al prestatge tercer, començant per dalt. Tarda en coure's uns 12 minuts aproximadament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada