dissabte, 3 de maig del 2014

PASTÍS PER A ANIVERSARIS DE NENS



Pa de pessic 
  
Ingredients:
- 7 ous (per un de petit 4)
- farina 1 ½ cullera sopera per ou (especial per postres doncs porta ja incorporat el llevat)
- sucre 1 ½ cullera sopera per ou
- Mantega o margarina per untar el motlle
Passos a seguir:

Encendre el forn a 250º mentres es prepara la massa.
Se separen les clares dels rovells dels 7 ous. Amb l'ajuda d'una batedora  elèctrica  de varetes, es munten les clares a punt de neu, amb un punt de sal.


Un truc per saber si les clares ja estan ben muntades és donar-li la volta al bol, i si no cauen, vol dir que ja estan  al seu punt.

Seguidament, s’afegeix el sucre i es torna a batre una estona fins que torni a quedar al punt de neu. Després s’incorporen els rovells i es barregen  amb una espàtula, amb moviments envoltants, per tal de que no ens baixin les clares.


Finalment, s'hi afegeix la farina tamisada, i es remena amb moviments curosos i envoltants.

Engreixem el motlle d'uns 28 cm amb mantega.



Introduïm la massa al motlle



Posem la cassola al forn, baixant-lo  a 180º, amb escalfor a dalt i a baix, i mitja alçada, durant uns 40 minuts aproximadament.
Quan agafa bon color, i veiem que està fet, el punxem amb un punxó,  i si surt net, vol dir que ja està fet..

Un cop s'hagi refredat una mica, es desemmotlla. 



Farcit  del pastís

-Es parteix el pa de pessic pel mig i s’emborratxa amb un xarop fet amb sucre glas, aigua i ron. (150 ml d’aigua + dos culleres soperes de sucre glas i de ron).

-A la base inferior del pa s’hi posa una capa de nata muntada, damunt una capa de crema catalana i sobre la crema  una de iema.  Es crema la iema amb el cremador de crema catalana i finalment es posa la part superior del pa a sobre. (Nata ½  l. apròx , crema  id. i  iema ¼ ). Pot  posar-s’hi altres ingredients,  això es a gust de qui el fa.

-Per cobrir-la es folra amb cobertura de xocolata . (Per confeccionar la cobertura desfer xocolata fondant amb nata liquida, a bany maria i a parts iguals,  (meitat i meitat). També s'hi posa una mica de gelatina neutra per donar-li lluentó. Pot  posar-s’hi altres ingredients, això es a gust de qui el fa.

-A la vora, enganxar-hi ametlla crocant, fideus de xocolata o el que es vulgui.

-La part superior, guarnir-la  al gust de cada un. (A la de la foto, la boca i ulls estan fets amb fondant i les orelles són "donettes").

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada